INFO HERV BRIGHTENING OIL CLEANSER : DOUBLE CLEANSING METHOD & PAKAR NYAH DAKI

HERV BRIGHTENING OIL CLEANSER

Oil cleanser adalah Step pertama yang wajib dalam kegunaan daily skincare.

Kalau pakai foundation ( KEBANYAKKAN nya adalah oil based even kalau dia claim water based mesti akan ada sedikit minyak) Takkan boleh cuci kalau just guna water based cleanser tu.

So apa jadi dengan oil oil kat muka tu ?
oil tu akan dok menempekdalam pores,pores tersumbat sambil tulis surat jemputan pada black head, white head dan datin seri “J”

Alhamdulillah la kalau awak jenis susah naik jerawat tapi mesti banyak black head/white head. Kulit pon kusam jer

Herv brightening oil cleanser ni bertindak sebagai make up remover dan menanggalkan sisa kotoran pada kulit anda sehingga ke liang pori.
Recommended utk digunakan sbg oil based cleansing dlm teknik DOUBLE CLEANSING.Amalkan secara konsisten 2x sehari samada mekap atau tidak.

 

DOUBLE CLEANSING METHOD 
Bahasa mudah nya ialah CUCI MUKA DUA KALI.

DOUBLE CLEANSING  ialah method yang diguna kan oleh wanita wanita korea dalam routine cuci muka dorang.Step untuk DOUBLE CLEANSING ada DUA . Sebab tu sis cida bg bahasa mudah dia cuci muka dua kali.Ilmu yang paling penting kamu semua kena ingat berkenaan DOUBLE CLEANSING  nie is WAJIB GUNA OIL CLEANSER.Takda oil cleanser tak jadi. Tak guna oil base cleanser, maknanya bukan DOUBLE CLEANSING!First step menggunakan OIL BASED CLEANSERContoh: HERV BRIGHTENING OIL CLEANSESecond step menggunakan any WATER BASED CLEANSER!Contoh: HERV SOOTHE HYDRA+ CLEANSER

First step adalah untuk tanggalkan semua product yang hampa tepek kat muka yang mengandungi oil based. Contohnya sebum, spf and sisa makeup korang yang WATERPROOF tu! Step 2 dalamDOUBLE CLEANSING  pulak untuk bersihkan water-based debris . Contoh mcm peluh, and kekotoran dari activity outdoor. Bila kita buat activity outdoor muka akan berpeluh n bila kita lap muka dengan tisu. Akan ada mcm hitam2. Haa tu laa kekotoran dari outdoor activities. Termasuk laa debu, habuk dan asap sate! .bila dah buat DOUBLE CLEANSING ni baru uols rasa bertapa bersihnya muka uols…sebab segala kotoran dah dikeluarkan sampai ke dalam dalam pori.

KALAU TAK MEKAP KENE DOUBLE CLEANSING JUGA KE?
-Double cleansing bukan untuk cuci mekap. Jangan salah faham ya. kalau tak mekap, tapi keluar pakai sunblock, SPF. Kene cuci sampai bersih. Kalau tak mekap langsung duduk rumah jer cuma goreng ikan kat dapor, agak agak minyak ikan hinggap tak kat muka? Kadang kadang memang tak perasan. tapi kalau perasan la siapa yanh pakai spect, lepas goreng ikan mesti berminyak cermin mata tu, habis kulit?

Berapa kali sehari kena buat double cleansing method?

Sekali sehari pun dah cukup, at the end of the day, masa Pagi pagi tak perlu pun takpe. Tapi kalau buat, lagi berseri seri sampai bidadari pon jeles. gitchuw:heartbeat:

Produk Fav for cleansing is
HERV brightening oil cleanser tu. Wajah bersih dan cerah. :heart_eyes: sebab bau dia sebijik bau buah orange .Bayang kan kau perah orange juice atas muka. Segarrr bangettt

#SHARE untuk cantik sama sama

PROSESS BUANG DAKI MENGGUNAKAN HERV BRIGHTENING OIL CLEANSER

sebelum tu apa itu daki??? aka cik ki?

daki ialah kulit mati kering makin menebal campur peluh, habuk kotoran = daki, kalau kotoran tak dibuang dengan cara betul, dia akan menebal dan jadi daki , daki ni susah nak tanggal walaupun kita tenyeh sabun. sapa jenis kurang peluh, daki akan kurang. sebab? peluh yang basah lebih memudahkan habuk kotoran melekat kat kulit. so prosess buang daki ni mmg berbeza ya, DOUBLE CLEANSING just buang MAKEU dan SEBUM dan kekotoran water based SEPERTI HABUK PELUH ASAP ASAP DEBU , tapi daki still ada melekat kat wajah uols tau DAKI NI KOTORAN DEGIL YG PERLU DI TENYEH DENGAN HERV OIL CLEANSER baru dia tanggal, daki ada di atas kulit kita ya .. step buang daki ni dah di amalkan oleh founder herv mummy hera helmi, menurut beliau double cleansing method taK MENJANJIKAN DAKI AKAN TERTANGGAL… SO nak ker uols semua letak makeup atas daki?? tak nak kan??? nak tgok gambar koleksi daki daki semalaya???

CARA CARA GUNA BRIGHTENING OIL CLEANSER UNTUK BUANG DAKI 

Brightening Oil Cleanser ( BOC) HERV adalah PENANGGAL DAKI & KEKOTORAN yang PALING WIN!
.
Sis buat 2x Sehari ( Sebelum Subuh) & ( Sebelum Tidoq)
 
 

DAKI TIDUR MALAM

 Ya!!!cik ki tu yg bersama Kita Sepanjang malam!!
.
Seyess laaaa
Ingatkan bangun pagi kulit bersih. Ye laa semalam pakai skincare je tak kan nak makeup lak sebelum

Tapi tengok lah hasilnya bila bangun pagi pam HERV BRIGHTENING OIL CLEANSER & tenyeh seluruh muka, leher n belakang telinga Eeeuwwwww berdaki tak hengatttt!!

Jangan ingat muka baru bangun tido tu bersih sesuci lebaran ye. Kalau korang nak tau masa kita tido kita akan berpeluh even dalam ekon tau.

Dan semasa kita tidur once kita dah apply skincare like toner, essence, serum, moisturizer akan berlakunya pembaharuan sel @ omputih panggil ‘skin renewal’. Skin renewal ni adalah proses di mana sel kulit mati akan ditanggalkan dan digantikan dengan sel kulit baru. Itu yang membuatkan wajah kita kelihatan bersih berseri. Tapi bukan penglupasan ye. Itu cerita lain. Ini natural proses.

That why bila bangun pagi tenyeh Herv Brightening Oil Cleanser dengan kapas tertanggal lah daki2 a.k.a sel kulit mati macam dalam picture

Hah! Kalau korang nak kulit nampak bersih, cerah berseri, no kusam, parut pudar, jeragat pudar tunggu apa lagiiii. Dapat HERV BRIGHTENING OIL CLEANSER hari ini dan silalah tenyeh daki² ittewwww setiap hari. Gud luck!!
DAKI SELULIT 

Kita as Wanita tidak lepas dr isu selulit. Selulit usually terjadi bila selepas bersalin. Appear di Perut, Peha, Dan ada juga kawasan yang regangan seperti di tangan2,

Daki kerap terkumpul di situ. Ambil masa less than 2 minit and sayangi badan kalian.

HERV BRIGHTENING OIL CLEANSER SESUAI DENGAN JENIS KULIT YG BAGAIMANA?

Herv BOC ni sesuai dengan semua jenis kulit.

Kulit berminyak – Herv Brightening oil cleanser dapat mengawal lebihan minyak dalam kulit.

Kulit kering – Herv Brightening oil cleanser dapat 
melembapkan kulit.

Kulit berparut / jeragat – Herv Brightening oil cleanser dapat memudarkan parut dengan kandungan vitamin E dan kaya antioxidant. (penggunaan konsisten)

Kulit berjerawat – Herv Brightening oil cleanser bersifat antibacteria di mana ia boleh mengeringkan luka jerawat dengan cepat. Sekaligus menyedut keluar kotoran dan membuang sel-sel kulit mati punca masalah jerawat dan pori tersumbat.

Kulit kusam – Herv Brightening oil cleanser dapat mencerahkan kulit dengan kandungan yang kaya vitamin C. Ia juga sesuai untuk masalah sunburn(kulit terbakar)

 

 “Buang Daki, Hilangkan Ragu di Hati , Skin Healthy”
“Premium Care for Luxury Skin”
 TESTIMONI PENGGUNA
 

Leave a Reply