KEBAIKAN HERV ESSENCE BY HERV NATURAL- ROAD TO GLASS SKIN

HERV – LUXE ESSENCE ADVANCE

ESSENCE BUKAN SERUM

Secara Asasnya, Essence nie merupakan Step SEBELUM Serum.

Dia Bersifat LIGHT drpd Serum.

Kerana Essence MOSTLY Waterbase.
But ada juga Bersifat Sedikit Likat.

Certain Orang yang ALAH / Sensitive Pada Serum,

Boleh guna Essence as ALTERNATIVE.

Kerana

Mostly Serum bersifat LIKAT .

ESSENCE BUKAN MOISTURISER

Moisturizing vs Hydrating

Ramai yang  salah faham dan menganggap tak perlu moisturiser kalau dah pakai essence. Sebenarnya tak benar ya
Istilah moisturizing dan hydrating biasanya dijumpai pada produk pelembap wajah.

Hydrating sendiri memiliki fungsi utama untuk meningkatkan kandungan air dalam kulit. Dengan kandungan aloe vera, propylene glycol, glycerin, dan hyaluronic acid, produk berlabel hydrating memiliki tekstur yang lebih cair.

Sedangkan moisturizing bermaksud mengunci /lock  kelembapan dan mencegahnya hilang dari kulit wajah. Kandungannya pun berbeza dari produk hydrating.

Produk moisturizing mengandung petroleum jelly dan juga mineral oils yang dapat menghambat terjadinya penguapan air pada permukaan kulit. Jadi, kesimpulannya moisturizer mengunci kelembapan pada wajah.

So, lepas pakai essence WAJIB pakai moisturiser yg sesuai dengan jenis kulit uols. untuk mengelakan water content dari essence tadi tersejat menjadikan kulit semakin kering.

APA FUNGSI HERV ESSENSE NI?

Fungsi Herv Essence yang menjadi kegilaan ramai gadis gadis diluar sana
– Untuk lembabkan (memberi hydrating) semula kulit yang kering.
– Membantu mengecutkan jerawat dan pudarkan parut jerawat dan jeragat.
– Boleh bantu kurangkan minyak pada kulit muka. Sebab bila skin dah lembab, automatik pengeluaran minyak akan jadi kurang.
– Untuk brightening dan glowing effect pada yang kulit muka kusam.
– Anti aging. Bila skin cukup hydrating, automatik jugak kulit jadi lambat kedut dan kendur.

HERV LUXE ESSENCE ADVANCE MENUMPUKAN UNTUK:-

🌼Brightening Effect.
Maksudnya mencerahkan skin especially Yang ada DARK SPOT, UNEVEN SKIN TONE dan Dapat MEMBANTU utk yang ada Masalah KULIT KUSAM dan x Bermaya.- Skin Activating Treatment
Maksudnya dia dapat MEMBANTU Masalah skin dr DALAM KERANA Partikal Dia HALUS. – WATERBASE-
Dapat Meresap ke dalam Pori kita.
Sgt2 SESUAI utk SENSITIVE and ACNE SKIN
🌼Youth Essence
Ini adalaha IMPIAN setiap ORANG!
Why Kita punya Essence beza drpd hat lain?
Sebab
Kita punya essence dr Rose Water and Rose Essential Oil utk bau dia.
Nie bukan Hat Mur2 punya Bau Rose.
Bau dia mmg Ada Effect Calming .
Kalau ampa pakai Dior Essence Rose.
Bau dia seakan sama .
Effect?
Baka A Class kaching!
Bau pulak ibarat berguling di taman yang penuh kelopak bunga ros.
Rose essential oil ni tak payah ceritala kebaikan dia.
Anti-bakteria.Anti-oksida. Anjalkan kulit.
Sebab tu orang korea menten awets muda tau.
🌼Skin Activating Treatment

Maksudnya dia dapat MEMBANTU masalah skin dari dalam kerana partikal dia HALUS dan WATERBASE.

Dapat Meresap ke dalam Pori kita. Merawat kulit yang rengsa kemerahan. Sangat SESUAI utk SENSITIVE and KULIT BERJERAWAT.

MANFAAT LUXE ESSENCE ADVANVE


1. Bersifat antiseptik untuk sembuhkan luka/radang kulit
2. Tingkatkan keanjalan kulit
3. Elak pembentukan kedut
4. Pudarkan parut jerawat/chicken pox, luka pembedahan, stretchmark dengan cepat
5. Aromanya yang segar dapat hilangkan stress
6. Bersifat anti radang yang dapat merawat kemerahan kulit
7. Merawat jerawat dan rosacea
8. bertindak sebagai penapis kepada pelbagai jangkitan kulit
9. Tinggi kandungan Vitamin C sebagai agent pencerah kulit dan merawat pelbagai masalah kulit

CARA PAKAI
:– Kita EDUCATE ALL utk PRACTICE
“ 7 SKIN LAYER METHOD “Apa tu?Dap2 Essence di Muka sebanyak 7 Lapisan
Tggu sehingga setiap lapisan meresap
And Continue step sehingga 7xAnd u boleh Lihat perbezaan KETARA .Skin kita jd lebih MOIST and GLOW!Sbb Skin kita dh CUKUP BOOSTER! Makanan dh cukup.
Bila Skin dh Cukup Moist,
Dah x nampak Muka Matang.Ini SERIUS.7 LAYER SKIN METHOD TO GET GLASS SKIN!! . kenapa 7 lapiss? Toner Atau essence..both can😉 .

tujuan? meningkatkan moisture dan menyeimbangkan tahap hidrasi skin dengan menyerap lebih banyak nutrisi dari skincare dan essence yang digunakan… .

kesan? wowww! impressive..skin akan nampak lebih bermaya dari biasa..effect glass💖😍 .

kenapa essence? kalau toner dah habiss, penggunaa essence sahaja untuk menghasilkan glass skin juga dipraktikkan oleh orang koleaaa😅 .

essence membantu skin menyerap segala skincare yang digunakan kedalam skin untuk lebih berkesan dengan lebih baik..itu baru penggunaan 1 lapis eseence…bayangkan dengan 7 lapis essence? .

skin akan lebih PANTAS menyerap segala nutrien dari skincare2 lain yang digunakan bersama 😉 . merelippppp aje skin dari jauhhhhh tau.

Punca Muka nampak lebih berumur sebab pertamanya SKIN Kita KURANG BOOSTER and KERING .

CARA PAKAI NO 2:

Ambil Cotton Pad and Titis HERV Essence
And TEKAP Cotton Pad di Muka

Buat Sebagai MASK!

HASIL KONSISTEN PENGGUNAAN HERV ESSENCE (AWAS!!!! SILAU)
 

Nampak tak hasil konsisten n sabar guna essence Herv?

Kenapa kene konsisten? kalau tak konsisten korang beli produk rege 200 or 300 hengget sekalipun tetap gitu je la skin.

Udah vit ‘M’ terlebih jangan haraplah nak dapat perubahan. Lepas tu nak tukar pulak skincare lain sebab nak cantik lepas 2-3 hari 😒.

Essence HERV ni nampak jur “mahal” korang, tapi percayalah kite mampu memilikinya.

sis advice try yg 30ml dulu, konpem lepas tu korang upgrade terus.

Nak skin lawo rajin kene lebih yer sayang semua.

HARGA HERV ESSENCE

BAGAIMANA NAK DAPATKAN HERV ESSENCE?

SIS CIDA 0132829456

7 Replies to “KEBAIKAN HERV ESSENCE BY HERV NATURAL- ROAD TO GLASS SKIN”

  1. Sis mohon share ye produk herv ni..untuk iklan saya minta izin boleh?

    1. Boleh silakan hihi

  2. Sis nak tnya.. So tkde toner n moisturiser ke produk herv ni? Just essence?

    1. toner dan moisturiser belum ada lagi… tapi boleh je campur ngan product lain.. janji selamat n sesuai dgn kulit awk

  3. Saya dh pakai Herv Essence ni lepas muka breakout teruk akibat pakai produk sampah… Sumpah mmg best essence ni… ❣️❣️❣️ sgt…. Bleh x sis bg cadangan serum n moisturiser yg sesuai utk kulit kombinasi sebab bru ni ada cuba 1 brand top sales serum ni tp naik jerawat pasir… N bru ni saya cuba moisturiser aiken pun naik jerawat jugak…

    1. Alhamdulillah.. Herv mmg sesuai utk yg muka breakout.. Tq ya sbb bagi feedback

  4. Amirah Zailani says: Reply

    Saya minta izin utk share iklan ni . Boleh tak ? Terima kasih ☺

Leave a Reply

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.